Onze concept store is vandaag geopend tot 18:00 uur Onze concept store is momenteel gesloten. Maar telefonisch blijven we steeds bereikbaar. Onze concept store is vandaag open op afspraak Maak een afspraak

Tiziana & Antonio

LUCO SENSE Security en Domotica

707

Antonio en Tiziana vormen samen met hun pasgeboren baby een mooi, jong en gelukkig gezinnetje. Ze waren op zoek naar beveiliging voor hun huis en kozen bij LUCO Security & Home Technology voor een op maat samengestelde volledig geïntegreerde LUCO SENSE Security en Domotica oplossing. Optimale veiligheid en comfort was dan ook hun prioriteit.

Daarbij hebben ze de installatie zelf gedaan onder begeleiding van LUCO, wat budgettair aantrekkelijk was voor hen. Ze genieten bovendien van de levenslange LUCO-4-LIFE garantie

Lees hun volledige LUCO verhaal hieronder.

Het voortraject

Antonio:

“Wij zijn initieel naar LUCO gestapt omdat we op zoek waren naar een betrouwbaar en functioneel hedendaags alarmsysteem. Raf nam ons tijdens de adviesafspraak mee in de wondere wereld van beveiliging en smart home comfort. 

Hij gaf ons eerlijk en gericht advies in begrijpbare taal. We kregen bovendien vele tips waar we initieel nog niet aan gedacht hadden. Tips die ons huis nu uiteindelijk niet alleen veiliger, maar ook veel comfortabeler hebben gemaakt.”

 

Tiziana:

“We zijn ook bij enkele concurrenten van LUCO geweest. Sommigen waren goedkoper, sommigen waren duurder. Maar geen enkele van die concurrenten heeft ons kunnen overtuigen dat ze dezelfde kwaliteit en service konden garanderen als LUCO. 

Het goede gevoel en vertrouwen dat LUCO ons gaf tijdens de eerste contacten, vonden we nergens anders terug. We vinden dit belangrijk, want uiteindelijk vertrouw je iemand wel de veiligheid van je huis toe. We werden bij LUCO niet benaderd met gladde verkoopspraatjes, maar kregen effectief bruikbaar advies waar we mee aan de slag konden. Zo hebben we het graag.”

 

Antonio:

“We hadden ons huiswerk op voorhand goed gedaan. Zelfs met enkele lokale elektriciens hebben we gepraat. Maar ook hier geldt dat zij ons enkel minder goede oplossingen konden bieden: minder veilig, minder flexibel, minder functioneel en minder gebruiksvriendelijk.  Dan was voor ons de keuze snel gemaakt."

 

De gekozen LUCO Sense oplossing

Antonio:

"Uiteindelijk hebben we nu een super veiligheidssysteem waarbij we onze volledige woning uitgerust hebben met brandmelders en bewegingssensoren, die bij verdachte beweging een alarm laten afgaan. Via de app op onze GSM krijgen we hier dan de nodige notificaties van. En via een camera binnen in het huis, kunnen we via de app zelfs live zien wat er aan de hand is. Ook worden via de gekoppelde Securitas meldkamer automatisch de nodige diensten verwittigd indien nodig. 

We hadden eerder al verhalen gehoord over dieven die via bepaalde methodes alarmsystemen kunnen verstoren om zo alsnog ongestoord een huis te kunnen binnendringen. Door de extra veiligheidsmaatregelen die LUCO bij hun systemen neemt, is dit bij ons niet mogelijk. Ons LUCO alarmsysteem is goedgekeurd voor onze verzekeringsmaatschappij en we zijn in het bezit van een INCERT certificaat. Ons systeem voldoet dus aan de hoogste eisen op vlak van veiligheid, wat ons een super comfortabel gevoel geeft!”

 

Tiziana:

“Klopt helemaal! Bovendien is het niet gewoon een simpel alarmsysteem, maar is het echt een geïntegreerde smarthome oplossing geworden met vele extra’s die ons leven net dat tikkeltje gemakkelijker maken.

Ons domoticasysteem is te bedienen vanuit een mooi ingebouwde ipad, waarmee we zelf alles naar wens kunnen instellen. Dit kan ook via een eigen app op onze smartphone.

Daarnaast hou ik zelf heel hard van de slimme extra’s, zoals bewegingssensoren in de doorgangsruimtes en sensors onder het bed voor nachtverlichting. Ook de automatisch gedimde verlichting in de nachthal ’s nachts is super handig. Met een pasgeboren baby die veel verzorging nodig heeft, is zo’n extra comfort altijd welkom.”

 

Antonio:

“Het zijn inderdaad die extra’s die het ons gemakkelijk maken. In ons LUCO SENSE systeem bedienen we zo ook onze digitale TV met één afstandsbediening. Alle overbodige randapparatuur hebben we dus niet meer nodig. Ook de screens worden via LUCO SENSE aangestuurd. De nodige automatisatie scenario’s kunnen we zelf configureren, iets wat bij weinig systemen mogelijk is.

Zo kunnen we in de zomer perfect instellen dat de screens naar beneden gaan op het moment dat de zon op onze ramen staat. We kunnen ook onze garagepoort bedienen via de app op onze smartphones. Doordat ook deze garagepoort gekoppeld is aan onze LUCO SENSE, kunnen we als we niet thuis zijn, zien of deze open of dicht staat bijvoorbeeld. “

 

Tiziana:

“Alles is in feite mogelijk om te automatiseren. Allemaal extra’s die ons huis niet alleen veiliger, maar zeker ook toffer maken om in te wonen.“

 

LUCO op de lange termijn

Antonio:

708

“Bovendien werkt LUCO met topkwaliteit oplossingen. We hadden ondertussen wel genoeg goedkope minder kwalitatieve oplossingen gezien. Maar de oplossingen van LUCO garanderen echt 100% veiligheid en comfort op alle vlakken. Het feit dat ze LUCO-4-LIFE levenslange garantie geven waarbij alles wat ooit stuk zou gaan, altijd ‘gratis’ vervangen zal worden, is een teken dat ze zelf vertrouwen hebben in de kwaliteit die ze leveren. Ook het jaarlijkse onderhoud en alle extra’s zoals het vervangen van batterijen e.d. zitten in dit garantie pakket vervat. 

We betalen hier inderdaad een maandelijks bedrag voor, maar dit bedrag ligt vele malen lager dan iets gelijkaardigs bij sommige concurrenten. En dan is dit bij die concurrenten niet alleen duurder, maar ook nog eens minder allesomvattend. Voor sommige dingen moesten we dan alsnog bijbetalen.”

Tiziana:

 “Inderdaad. We wilden bovendien echt een systeem van hoge kwaliteit dat uitbreidbaar en koppelbaar is met andere toekomstige toestellen. We hadden al heel wat horrorverhalen gehoord van mensen die een systeem hadden dat helemaal niet flexibel was of waarbij het moeilijk was om uit te breiden. Dat wilden we absoluut vermijden.

De LUCO systemen zijn gebaseerd op de flexibele KNX technologie. Raf legde ons haarfijn uit waarom dit belangrijk is. KNX is markleider in meer dan 120 landen en biedt oplossingen voor woningen, bedrijven en grote gebouwen. LUCO installeert bovendien dagelijks KNX systemen bij haar nieuwe en bestaande klanten. Het feit dat die bestaande klanten terugkeren naar LUCO, toont aan dat ze goede kwaliteit en service bieden.”

 

Antonio:

“LUCO heeft ook aan de toekomst gedacht. Het systeem is volledig uitbreidbaar zoals wij dat zouden willen. We kunnen onze LUCO SENSE installatie mee laten groeien met onze woning, gezinssituatie en wensen. Nu en in de toekomst.

Bovendien zijn de nodige voorzieningen al getroffen voor bijvoorbeeld het opladen van een toekomstige elektrische wagen of voor het installeren van videofonie, wanneer wij dat willen. Alles is voorzien in de perfect afgewerkte netwerkkast. ”

 

De installatie: do-it-yourself

Antonio:

“En we konden de installatie ook helemaal zelf doen. Op die manier hebben we ook best wat geld kunnen besparen.

Voor ons is deze installatie trouwens erg vlot verlopen, mede door de perfect voorbereide en overzichtelijke plannen van het LUCO team. Wanneer ik een vraag had werd ik ook meteen verder geholpen. En voor de uitvoering van sommige werkjes die we toch niet zagen zitten of waar we geen tijd voor hadden, konden we toch nog altijd bij LUCO terecht. 

Bovendien nam LUCO ook rechtstreeks contact op met de andere installateurs (sanitair, warmtepomp, airco, ventilatie, zonnepanelen, etc.), zodat duidelijk was welke bekabeling naar waar gelegd moest worden. Daar moesten we ons dus allemaal geen zorgen om maken. Super gemakkelijk!”

 

Tiziana:

“De werken die zij uitvoerden in latere fases zoals de alarm installatie, verliepen vlot en zeer correct. Verder zijn ze heel attent! Als voorbeeld: bij slecht weer gingen de schoentjes uit om onze vloer niet te beschadigen. Ik denk dat dit veel zegt over wie ze zijn.”

Bekabeling  Technische wand  Zekeringen  Afwerking

 

Het resultaat

Tiziana & Antonio:

“We zouden onmiddellijk opnieuw voor de LUCO Sense oplossingen en de LUCO DO- IT-YOURSELF aanpak kiezen. De kwaliteit en de service van LUCO zijn bovendien super, we kunnen het iedereen aanraden!”

We willen Tiziana en Antonio ten eerste proficiat wensen met de geboorte van hun prachtige kindje en willen hen daarnaast ook heel erg bedanken voor het vertrouwen dat ze in LUCO schenken. We kijken uit naar een jarenlange, veilige en comfortabele samenwerking!

De LUCO Sense oplossing die ze uiteindelijk kozen bestond onder meer uit:

 • Een compleet alarmsysteem (veiligheid):
  • Bewegingssensoren rondom het huis
  • Alarmcentrale met meldkamer
  • Brandmelders
  • Camera in het huis
  • INCERT gecertificeerd
 • Geïntegreerde Smart Home oplossingen (comfort):
  • Automatisch bedienbare Screens
  • Op afstand bedienbare garagepoort
  • Bewegingssensoren in de doorgangsruimtes en onder het bed voor nachtverlichting
  • Automatisch gedimde verlichting in de nachthal
  • Slechts één afstandsbediening voor alle toestellen
  • Ipad en App op smartphone voor opvolging
Vragen? Contacteer ons even!
706